Tri jednostavna načina za prevenciju dječjih viroza

Dječje viroze se vrlo lako prenose.

Kako biste sveli na najmanju moguću mjeru šanse da se vaše dijete razboli, pobrinite se da znate sljedeće:

1. Često prozračivanje prostorije

Trebali biste održavati čisti okoliš za djecu, obraćajući pozornost na atmosferu mjesta. Prostorije u kojima dijete provodi nekoliko sati treba svakodnevno provjetravati, kako bi se zrak koji udiše obnavljao.

2. Dobro pranje ruku

Djeca, kako u školi tako i kod kuće, trebaju se pridržavati određenih higijenskih pravila, kao što su redovito pranje ruku, pranje ruku dezinficijensnim maramicama prije jela na odmoru, ne pijenje vode iz stranih boca ili izravno iz školskih slavina.

3. Očistite nos

Većina djece odbija ispuhati nos zbog čega se sluzavi sekret nakuplja u nosu i dolazi do tzv. začepljenosti. Za čišćenje nosa koristite fiziološku otopinu za bebe, kao i za stariju djecu. Važno je da nauče puhati, a ne sisati nos.

Navedeno, u kombinaciji s cjepivima koja dijete mora primiti ovisno o dobi, štiti organizam i smanjuje mogućnost učestalih bolesti.

beba.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki