8 stvari koje ne smijete skupljati usisavačem

Može biti primamljivo sve usisati, ali neke stvari treba očistiti običnim usisavačem i lopaticom za smeće.

Kada biljka u saksiji ili čaša za vino slučajno padne na tlo i razbije se, znamo da usisavač lako čisti nered u jednom potezu. Nažalost, usisavanje može učiniti više štete nego što mislite.

Općenito pravilo je da nikada ne smijete usisavati sitne predmete koji bi mogli zapeti za štapić ili usisno crijevo jer se tamo mogu zaglaviti i oštetiti uređaj, a time i dodatni novac za popravak.

Ako ste ikada usisavali i osjetili taj miris spaljene gume, to znači da je nešto zapelo i uzrokuje trenje na dijelovima.

Želite li da vaš usisavač dugo bude u dobrom stanju, pogledajte 8 stvari koje ne biste trebali skupljati:

1. Prolivena tekućina ili ljepljivi predmeti

Usisavanje svega mokrog ili ljepljivog je loša ideja jer koristite struju. Radije spužvu ili papirnati ručnik.

2. Tekuća hrana

Bilo da se radi o mokroj hrani za pse ili mokrim žitaricama, usisavači nisu napravljeni za skupljanje mokre hrane. Izbjegavajte ovo kada možete.

3. Puno kose

Metenje velikih količina dlaka odjednom može se zapetljati u valjak vaše četke i začepiti četku. S vremena na vrijeme možete usisati male količine kose, ali kako bi vaš usisavač ispravno radio, izbjegavajte puno kose.

4. Slomljene naočale

Razbijeno staklo nikada ne smijete usisavati jer lako može probušiti unutrašnjost vašeg usisavača. Obavezno temeljito počistite svako razbijeno staklo lopaticom za smeće i metlom i bacite ga u smeće.

5. Mikroskopske čestice

Možda ćete biti u iskušenju da upotrijebite usisivač za čišćenje prašine od nedavnog renoviranja doma, ali savjetujemo vam da to ne činite. Nažalost, fina prašina može vrlo brzo začepiti filtre, čineći vaš usisavač beskorisnim.

6. Mali predmeti

Koliko ste puta usisali neki mali predmet s poda jer ga niste pokupili dok ste čistili svoj prostor? Ubuduće izbjegavajte usisavanje bilo čega sitnog kao što su novčići, spajalice, pribadače jer se rotirajuća četka može slomiti.

7. pepeo

Ovo je još jedan primjer finih čestica koje treba izbjegavati usisavanje. Umjesto toga, pustite da se pepeo ohladi, a zatim ga pometite krpom i metlom.

8. Lišće i biljke

Sve što je otpalo s biljke ne smije se usisavati jer se može začepiti i izazvati probleme.

priče o zdravlju.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki