Salata s lećom, zobenim pahuljicama i feta sirom

Hranjiva i zadovoljavajuća salata, koja također može zamijeniti obrok. Uz zobene pahuljice i leću odlično se slaže kozji sir.

Materijali

300 g leća

150 g griz

3 rajčice oguljene, očišćene od sjemenki, nasjeckane

2 vezice nasjeckanog peršina

½ vezice metvice, nasjeckane

6 svježih glavica luka nasjeckanih

sok od 3 limuna

80 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

100 g kozji sir, ručno izmrvljen

cvijet soli

svježe mljeveni papar

Postupak

Stavite leću u zdjelu i isperite je vodom. Procijedimo ih, stavimo u manju posudu s vodom i čim zavrije kuhamo dok ne omekšaju prema uputama na pakiranju. Procijedimo ih, ohladimo vodom i pustimo da se ocijede.

Za to vrijeme u većoj zdjeli potopite zobene pahuljice u kipuću vodu (voda ih treba prekriti) 30 minuta. Procijedite i pustite da se ocijedi.

Stavite leću i zobene pahuljice u posudu za posluživanje te dodajte rajčice, začinsko bilje, limunov sok, maslinovo ulje i feta sir. Posolite i popaprite, lagano kuhačom izmiješajte i odmah poslužite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki