3 načina za ovlaživanje suhog zraka kod kuće




Foto: iStock/Gulliver

Suhi zrak u domu problem je s kojim se možete susresti u bilo koje godišnje doba, no zimi je situacija najozbiljnija zbog grijanja naših domova. Mnogi ljudi podcjenjuju problem ne poduzimajući nikakve mjere, ali suhi zrak u prostoriji ili uredu predstavlja rizik za . Ponajviše zato što postajete podložniji virusnim bolestima, jer uzročnici bolesti imaju lakši pristup tijelu zbog suhoće sluznice gornjih dišnih putova.

Postoje li kućne metode ovlaživanja koje mogu učinkovito i sigurno ovlažiti zrak?

Pogledajte više:

Mokro čišćenje

Obrišite prašinu i obrišite pod vlažnom krpom. Voda koja ostane na površinama postupno će ispariti i zasititi zrak vlagom. Posebno je korisno to činiti ljeti kada je vani vlažniji zrak. Ostale metode koje možete koristiti su da na radijator stavite vlažnu krpu koja će pod utjecajem topline navlažiti zrak, vazu s vodom kraj prozora ili lonac s vodom na još toplu peć.

Koristite paru iz kupaonice

Budući da se kupaonica smatra najvlažnijom prostorijom u domu, dovoljno je da vrata kupaonice ostavite otvorena kada se tuširate. Para će se širiti u prostorije i tako ovlažiti zrak. Ovaj se učinak može pojačati ako uživate u kupki. Odmah ispustite vodu i pustite da se para proširi na sve prostorije.

Kupi sobnu biljku

Biljke kod kuće ioniziraju i vlaže zrak u prostoriji kako bi stvorile pravu klimu za svoje postojanje. U najbolje biljke koje mogu djelovati kao prirodni ovlaživači zraka ubrajamo kućnu paprat, faciju, ciperus, fikus, dracenu, sparmeniju, hibiskus itd. Imaju mnoga svojstva, većinu nije teško uzgojiti i savršeni su prirodni ovlaživači.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki