Nikada ne biste trebali jesti ovu hranu navečer, kada vidite zašto, odmah ćete prestati

Svatko voli ukusan obrok navečer. Ipak, treba biti oprezan jer će vam neki proizvodi stvarati ozbiljne probleme.

Tko ne smije jesti mandarine

Ovo je popis onoga što ne biste trebali jesti noću.

Sir

Sir sadrži masnoće koje su dosta teško probavljive.

Meso

Meso sadrži puno zasićenih masti, a proizvodi poput foie gras i kobasica često sadrže toliko kemijskih dodataka da ih je bolje zauvijek izbaciti iz prehrane. Teška večera s mesom bit će teško probavljiva, pa će tijelo izgubiti odmor u dragocjenim noćnim satima.

Začini

Začini daju nevjerojatnu aromu i okus jelu; začinjeni ručak savršeno će oživjeti i dati energiju. Ali tijekom kasne večere, začinjena jela mogu izazvati žgaravicu i težinu u želucu.

Je li istina da su banane radioaktivne?

Karfiol

Cvjetača je zdrav izbor za lagani obrok, s minimalno kalorija i maksimum vlakana i mikronutrijenata. No, krstašice (kupus) otežavaju probavu, pa nije najbolji izbor prije spavanja.

Sladoled

Šalica sladoleda u krevetu i omiljena melodrama dobitni su recept za loše raspoloženje. Moglo bi vam pomoći da preživite težak dan, ali tijelo vam neće biti zahvalno. Sladoled ima visok udio zasićenih masti, šećera i aditiva. Sve te komponente utječu na probavu i živčani sustav.

Tamna čokolada

Tamna čokolada je bogata antioksidansima i tvarima koje pozitivno utječu na rad mozga, dajući energiju i snagu. No, navečer takav desert može nepotrebno stimulirati živčani sustav i prekinuti san, pa je čokoladu bolje ostaviti za jutro./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki