Jednostavna pravila za jačanje imuniteta u proljeće

U proljeće, ljudski imunitet posebno treba podršku. Što će pomoći u održavanju imuniteta u tako teškom trenutku, rekla je terapeutkinja Anastasia Timoshchenko.

Stručnjak je napomenuo da prvo treba uzimati vitamin D. Za odrasle se preporučuje 800-1000 IU kako bi se spriječio nedostatak vitamina D.

Važno je osigurati dovoljan san. Trebali biste spavati 7-9 sati. Da biste brže zaspali, potrebno je postići maksimalan mrak u sobi.

Liječnici su ukazivali na rizike seksa u parnoj kupelji, ali ispitanici imaju drugačije mišljenje

Ne zaboravite na fizičku aktivnost i šetnje na svježem zraku. U prehrani bi trebalo dominirati svježe povrće i voće, kao i cjelovite žitarice.

Zauzvrat, stručnjak za proizvodnju biljnih napitaka Ilya Puida naznačio je pića koja će pomoći u jačanju imunološkog sustava. Za biljke kao što je Rhodiola rosea dokazano je da poboljšavaju imunitet, poboljšavaju raspoloženje, povećavaju produktivnost i smanjuju umor, izvještava Nation news.

/zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki