Mozaik punjen sladoledom i lješnjacima

Omiljeni desert cijele obitelji u cool varijanti sa sladoledom od vanilije Master Chefa Lambra Vacchiarosa.

Materijali

250 gr. maslac

200 gr. šećer u prahu

25 gr. kakao

300 gr. kuvertura, rastopljena

200 gr. vrhnje, 35% masti

45 gr. Amaretto liker

450 gr. kolačići tipa pti-ber

100 gr. lješnjaci, pečeni

500 gr. sladoled od vanilije ili vrhnje

Postupak

Stavite u zdjelu miksera, dodajte mekani maslac, šećer u prahu i kakao i mutite velikom brzinom oko 5′, dok smjesa ne počne bijeliti. S vremena na vrijeme zaustavite rad i slastičarskom lopaticom “odlijepite” maslac sa stijenki. Istodobno otopite kuverturu u termalnoj kupki i homogenizirajte je s vrhnjem.

Smjesu s čokoladom dodajte smjesi s maslacem i lagano izmiješajte da se dobije jednolična krema. Dodajte liker. Kekse zdrobimo rukama na relativno male komadiće. Lagano zgnječiti lješnjake. Dodati kekse i lješnjake i sve sastojke dobro izmiješati.

U kalup koji se može odvojiti 25-26 cm stavite foliju i rasporedite polovinu smjese za mozaik. Zatim, najbolje u rukavicama, uzmemo sav sladoled u ruke i oblikujemo ga tako da ga približimo okruglom obliku. Položimo ga na prvi sloj mozaika i pritisnemo dlanom da mu površina postane ravna. Preostalu polovicu mozaika dodajte na vrh sladoleda, dobro pritisnite i prekrijte folijom.

Prebacite u zamrzivač na najmanje 2 sata. Uklonite odvojivi oblik i preokrenite na tanjur. Držati u zamrzivaču.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki