Kako sami ukiseliti papalinu: ukusno jelo za novogodišnji stol

Papalina je pristupačna riba koja se lako može pripremiti tako da postane izvrsno predjelo i za blagdanski stol.

Najlakši način je marinirati proizvod. U ovom slučaju riba se može poslužiti kao zasebno jelo ili kao dodatak sendvičima ili raženom kruhu.

Sastojci

Za jedan i pol kilogram paus papira morate pripremiti:

  • voda – 1 l;
  • sol – 4 žlice. l.;
  • šećer – 2 žlice. l.;
  • mješavina papra – 1 žlica. l.;
  • lovorov list – 2 kom .;
  • luk – 1,5 kom .;
  • jabučni ili vinski ocat – 6 žlica. l.

Kako ukusno marinirati papalinu

Ribu je potrebno očistiti. Treba odstraniti glavu, utrobu i tamni sloj. Zatim proizvod treba ponovno isprati pod tekućom vodom.

Riba
Fotografija: © Belnovosti

Ako se za kuhanje koristi smrznuta riba, prvo je treba ostaviti da se prirodno otopi.

Čim je glavni sastojak spreman, možete sigurno prijeći na sljedeću fazu. Da biste to učinili, morate pomiješati sve začine u vodi. Po želji im možete dodati malo korijandera. Rasol treba kuhati nekoliko minuta. Zatim morate umiješati ocat i ohladiti tekućinu.

Prelijte marinadu preko papalina tako da voda potpuno prekrije proizvod. Također morate dodati kolutove luka.

Radni komad treba pokriti poklopcem i staviti u hladnjak na jedan dan.

Ranije smo vam rekli kako ukusno marinirati skušu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki