Naopako okrenut tart s tunom, cherry rajčicama i tikvicama

Slani tart s jednostavnim sastojcima kojih nikad nema u našoj kuhinji i koji se često pokažu kao izvrsni saveznici u svakodnevnom kuhanju.

Htjeli smo i klasičnom slanom tartu dati novi oblik, zato smo ga okrenuli naopako… Recept prepuštamo vama i sigurni smo da ćete ga pripremiti već danas.

Materijali

1 pripremljeno lisnato tijesto

230 gr

250 g fileta tune u ulju (ocijeđenih oko 170 g)

650 g cherry rajčica

200 g tikvica

4-5 listova bosiljka

20 g šećera

1 režanj češnjaka

1 žličica sušenog origana

60 gr. maslinovo ulje

Sol papar

Provedba

Cherry rajčice i tikvice operite i narežite na krugove oko 1/2 cm nakon što im odstranite krajeve i ostavite sa strane.

U tavi zagrijte 30 g maslinovog ulja i kad se zagrije, dodajte cherry rajčice, šećer, sol i kuhajte na jakoj vatri 3-4 minute, tek toliko da se cherry rajčice karameliziraju, a da se ne otope. Kad su gotovi dodajte bosiljak i origano.

U drugoj tavi zagrijte 30 g ulja i propirjajte češnjak zajedno s tikvicama dok ne porumeni. Kad je spreman, začinite solju i paprom po ukusu i ostavite sa strane.

Ocijedite 6 do 7 fileta tune i uzmite oblik za tart, radijalno složite 5 fileta tune oblikujući zvijezdu, a između fileta rasporedite povrće počevši od vanjskih rubova s ​​cherry rajčicama, a zatim napravite krug s tikvicama (izmjenične boje) i opet cherry rajčice.

U sredinu rasporedite tikvice. Nakon što završimo s prvim slojem povrća, dodamo ostatak povrća i na kraju ostatak fileta tune. Nakon što je nadjev gotov u kalupu za tart, uzmite lisnato tijesto, stavite ga preko kalupa dok ga potpuno ne prekrijete. Rubove preklopimo prema unutra i tako uhvatimo nadjev.

Pecite tart naopačke u pećnici na 200° oko 20 minuta ili dok površina ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da odstoji oko 10-15 minuta bez okretanja naopako, tako će se ohladiti i slegnuti.

Stavite tanjur malo većeg promjera i čvrsto ga stisnuvši na tavu, okrenite tart naopako na tanjur. Naopako okrenuti tart je spreman.

Uživati.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki