Dr. Myasnikov otkrio je opasnost ovih popularnih lijekova

Liječnik i TV voditelj Alexander Myasnikov govori o opasnosti popularne skupine lijekova koji mogu izazvati razvoj aritmija.

Prema riječima stručnjaka, takvi lijekovi aktivno izbacuju kalij i natrij iz tijela te uklanjaju određene elektrolite i elemente u tragovima.

Prof. dr. Savina Hadzydekova, dr. med.: Mitohondriji u jajnim stanicama osjetljivi su na učinke starenja

Ako se sumnja na aritmiju, Myasnikov savjetuje prije svega provjeriti razinu elektrolita u krvi, jer najvjerojatnije njihov nedostatak može biti manifestacija neravnoteže uzrokovane diureticima. Stručnjaci ovu bolest nazivaju “klasičnom komplikacijom diuretika”.

Trbušno salo je tempirana bomba

Osim toga, TV voditeljica je rekla da osoba koja uzima lijekove za razrjeđivanje krvi može stvoriti krvni ugrušak u bubregu, mozgu ili srcu. Drugim riječima, uzimanje takvih lijekova može značajno naštetiti zdravlju, pa čak i ubiti nas.

Myasnikov je primijetio da liječnici propisuju ovu skupinu lijekova dok je pacijent pod njihovim nadzorom.

/Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki