Koje su 2 vrste žitarica najrjeđe i najzdravije: ne znaju svi za to

Svaka osoba ima svoje kulinarske preferencije, ali u većini slučajeva svi jedu žitarice.

To vam omogućuje da ostanete zdravi i diverzificirate svoj jelovnik.

Najčešće domaćice odabiru poznate prehrambene proizvode koji su nam poznati iz djetinjstva – heljda, ječam, proso, riža, zobene pahuljice.

Oni su, naravno, vrlo korisni. No, postoje žitarice koje nam nisu baš najpoznatije. Što se tiče korisnih svojstava, ponekad čak i nadmašuju popularne opcije.

lonac
Fotografija: © Belnovosti

Na koje rijetke proizvode vrijedi obratiti pozornost?

Amarant

Ova vrsta žitarica mnogima se čini egzotičnom i tajanstvenom, ali ovo su samo sjemenke špinata. Stručnjaci vjeruju da će kaša od amaranta biti pravo otkriće za ljubitelje zdrave prehrane.

Amarant je bogat željezom, kalcijem, magnezijem i antioksidansima.

Kao rezultat toga, uz pomoć takvog priloga možete značajno poboljšati svoje zdravlje.

kvinoja

Usporedite li ovu vrstu žitarica s ostalima, može vam se činiti preskupo konzumirati jelo kontinuirano.

Ali ne zaboravite da kvinoja ima brojne prednosti. Konkretno, žitarice sadrže gotovo cijeli niz hranjivih tvari potrebnih za normalno funkcioniranje organizma. Na primjer, kvinoja sadrži sve esencijalne aminokiseline, što je rijedak prehrambeni proizvod.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki