Tope se u ustima: Domaće kiflice s džemom




Foto: iStock/Gulliver

Želite li zaista razveseliti svoju obitelj za nadolazeće blagdane, iznenadite ih za doručak ovim finim domaćim.

Potrebni sastojci za domaće lepinje:

250 g tež

4 žlice. šećer

1 jaje

150 g toplog mlijeka

1 paketić suhog kvasca

500 g brašna

ribana kora limuna

1 žlica. vanilin šećer

Za nadjev:

Džem od kupina ili drugi po izboru, šećer u prahu.

Pogledajte više:

Način pripreme:

Umutiti mast, jaje i šećer pa dodati mlijeko, brašno i ostale sastojke. Izmijesite i zamijesite tijesto, pa ga stavite u hladnjak da odstoji 3-4 sata.

Umješeno tijesto podijeliti na 5 dijelova. Svaki dio razvaljati u krug i podijeliti na 8 dijelova. U svaki dio stavimo malo pekmeza, zamotamo kiflice i stavimo u pleh, pa u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

Kiflice trebaju ostati svijetle. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki