Pokret koji svi radimo svaki dan i koji nam se opterećuje glavom

Svakodnevno i kontinuirano korištenje tehnologije značajno utječe na zdravlje našeg organizma.

Tipičan primjer je pokret koji radimo svaki dan, a koji nam opterećuje glavu više nego što možemo zamisliti. Ovo nije ništa drugo nego saginjanje nad mobitelom i dugo surfanje. Kada se sagnemo prema naprijed za 45 stupnjeva, čini se da je naša glava oko 4-5 puta teža, što rezultira naporom u glavi i vratu zbog držanja.

Prema Dr. Kavita Trivedi, izvanredna profesorica fizikalne medicine i rehabilitacije na Sveučilištu Texas Southwestern, “ljudsko tijelo po prirodi nije dizajnirano da se naginje. Stoga, kada gledamo prema dolje dulje vrijeme, stvara se dodatni pritisak na vratnu kralježnicu.”

Osim toga, prema istoj primijenjenoj sili mogli bi se opteretiti ili ozlijediti zglobovi koji povezuju kralješke. Nadalje, što se više naginjemo, to je veći pritisak jer je nagib od 60 stupnjeva jednak 27 kg!

beba.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki