Pikantni tourlou na kus-kusu

Jelo koje ne zahtijeva puno vremena za pripremu, vrlo je ukusno i donosi sve arome ljeta.

Spremno za 1:20′

Georgea Dimitrakopoulosa

Materijali

Porcije: 4

1 žličica jušna žlica maslinovog ulja

1 glavica luka nasjeckana

2 češnja češnjaka nasjeckana

2 žličice slatki kim, u prahu

2 žličice slatki korijander, u prahu

2 žličice žlica vruće harissa paste

1 mala vezica korijandra ili peršina, u stabljikama i listovima

600 gr. mrkva, izrezana na komade

80 gr. Concasse rajčice

100 gr. sultanija

240 gr. kuskus

200 gr. mahune svježe okrugle ili smrznute, u komadima

sol

crni papar

Postupak

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri i pirjajte luk s prstohvatom soli 3-4 minute ili dok ne omekša. Dodajte češnjak, začine, ljutu pastu i narezane stabljike korijandera i pirjajte 2 minute. Stavite mrkvu, concache rajčicu i grožđice zajedno sa 600 ml kipuće vode. Kad zavrije, posolite i kuhajte 1 sat ili dok jelo ne dobije lijepi gust umak.

Ulijte kus-kus u veliku zdjelu i prelijte ga nekoliko centimetara iznad kipuće vode. Ostavite 10′, a zatim izbijte vilicom. Mahune ulijte u tijesto i pirjajte još 2-3 minute dok ne omekšaju. Poslužite tourlu preko kus-kusa i pospite nasjeckanim listićima korijandera.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki