Jelo koje ne zahtijeva puno vremena za pripremu, vrlo je ukusno i donosi sve arome ljeta.
Spremno za 1:20′
Georgea Dimitrakopoulosa
Materijali
Porcije: 4
1 žličica jušna žlica maslinovog ulja
1 glavica luka nasjeckana
2 češnja češnjaka nasjeckana
2 žličice slatki kim, u prahu
2 žličice slatki korijander, u prahu
2 žličice žlica vruće harissa paste
1 mala vezica korijandra ili peršina, u stabljikama i listovima
600 gr. mrkva, izrezana na komade
80 gr. Concasse rajčice
100 gr. sultanija
240 gr. kuskus
200 gr. mahune svježe okrugle ili smrznute, u komadima
sol
crni papar
Postupak
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri i pirjajte luk s prstohvatom soli 3-4 minute ili dok ne omekša. Dodajte češnjak, začine, ljutu pastu i narezane stabljike korijandera i pirjajte 2 minute. Stavite mrkvu, concache rajčicu i grožđice zajedno sa 600 ml kipuće vode. Kad zavrije, posolite i kuhajte 1 sat ili dok jelo ne dobije lijepi gust umak.
Ulijte kus-kus u veliku zdjelu i prelijte ga nekoliko centimetara iznad kipuće vode. Ostavite 10′, a zatim izbijte vilicom. Mahune ulijte u tijesto i pirjajte još 2-3 minute dok ne omekšaju. Poslužite tourlu preko kus-kusa i pospite nasjeckanim listićima korijandera.
časopis za masline.gr