Ako želite da riba bude ukusnija i sočnija, kuhajte je u tijestu. Jednostavno je.
Čak i početnik u kuhanju moći će bez problema poslužiti izvrsno jelo za stol.
Sastojci
Za 400-500 g filea potrebno je uzeti:
- jaje – 1 kom .;
- škrob – 30 g;
- brašno – 150 g;
- prašak za pecivo – 5 g;
- voda – 100 ml;
- kurkuma, sol i papar – na okus.
Kako kuhati ukusnu ribu
Prvo je potrebno file narezati na porcije koje zatim posoliti i popapriti.
Zatim morate napraviti tijesto. Da biste to učinili, pomiješajte dio brašna sa škrobom, praškom za pecivo i kurkumom. Na kraju u ovu smjesu potrebno je umiješati žumanjak i vodu.
Posebno istucite bjelanjke i sol.
Zatim obje mase treba pomiješati.
Ostatak brašna treba sipati u posebnu zdjelu.
Ribu je potrebno prvo uvaljati u brašno, a zatim u tijesto.
Komade pržite u prethodno zagrijanoj tavi na ulju.
Ranije smo vam rekli kako ukusno ispeći ribu u pećnici.