5 subverzivnih upotreba aspirina za vaš dom

Aspirin: najpoznatiji lijek svih vremena. Pogodan je za bolove, temperaturu, upale i nalazimo ga u većini domova

No jeste li znali da aspirin osim terapeutskog ima i druga svojstva? Aspirin sadrži salicilnu kiselinu, sastojak koji se – između ostalog – nalazi u mnogim proizvodima za njegu kože. Dakle, njegovi sastojci su prikladni za razne svakodnevne upotrebe, a te upotrebe ne mogu izostati ni one… kućne. U nastavku pogledajte što možete učiniti s aspirinom kod kuće.

Koristite ga u perilici rublja

Jeste li znali da je aspirin idealan za uklanjanje mrlja od znoja s odjeće? Otopite 3 aspirina i pomiješajte prah s ½ šalice vode kako biste napravili pastu. Nanesite pastu na mrlju, ostavite da odstoji 2 sata, zatim operite odjeću na uobičajeni način.

Za hrđu

Pa ipak, aspirin vam može pomoći u uklanjanju hrđe s zahrđalih predmeta. Evo kako to učiniti: navlažite zahrđali predmet i pažljivo nanesite malo otopljenog aspirina na zahrđalo područje. Ostavite 10 minuta i obrišite.

U biljkama

Acetilsalicilna kiselina može učiniti čuda za vaše biljke. Kako; Sadrži kalcij, a istovremeno može ojačati imunološki sustav biljaka, pomažući im da ostanu jake i zdrave. Stoga, ako želite da brzo rastu, stavite malo aspirina u tlo.

Čuvajte cvijeće

Imate li prekrasan buket u svojoj vazi i želite da može stajati još malo? To možete postići upotrebom malo aspirina. Zdrobite 2-3 aspirina i ubacite ih u staklenku. Oni će vam pomoći da voda ostane čista i bez bakterija, tako da će vaše cvijeće dulje trajati.

Za ugrize

Možda niste znali da je aspirin idealan za rješavanje dosadnih kožnih reakcija izazvanih ubodima insekata. Zdrobite 2 aspirina i pomiješajte ih s malo vode da napravite pastu. Zatim ga stavite na mjesto uboda i ostavite nekoliko minuta prije nego što isperete. Njegova protuupalna svojstva pružit će vam brzo olakšanje.

spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki