Koja cjepiva treba dati starijim osobama

Cjepivo je biološki pripravak kojim se stvara aktivna stečena imunost protiv određene zarazne bolesti. Sadrže specifični antigen, konzervanse, stabilizatore i adjuvanse.

Liječnici su ukazali na glavni simptom K-19 kod cijepljenih ljudi

Zahvaljujući njima spašeni su milijuni života, a tako će biti i kroz vrijeme. I dok smo navikli cjepiva dobivati ​​u ranom djetinjstvu, pokazalo se da neka od njih trebaju primiti i stariji ljudi.

Zašto starije osobe ne smiju zanemariti cijepljenje, pa čak i “dječja” cijepljenja treba raditi, rekla je Tatyana Romanenko, liječnica opće prakse, kardiolog, endokrinolog.

Covid-dijeta: maslac štiti pluća

Jedno od aktualnih cjepiva za starije osobe je i ono protiv COVID-19. Ne smijete ga zanemariti, a o planu cijepljenja uvijek možete razgovarati sa svojim liječnikom.

Trebaju se cijepiti i protiv gripe. Odrasle je potrebno cijepiti protiv gripe 2-3 tjedna prije sezonskog porasta incidencije.

Drugo važno cijepljenje koje se ne smije zanemariti je protiv pneumokokne infekcije. Ovu infekciju WHO je proglasio najopasnijom od svih bolesti koje se mogu spriječiti cijepljenjem./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki