Način da vaša mala soba izgleda veće

Male sobe ne moraju uvijek djelovati klaustrofobično i zatvoreno. Zapravo, postoji mnoštvo dizajnerskih taktika na raspolaganju kako bi se kompaktni prostor doimao velikim i otvorenim.

Na primjer, ogledala se često koriste za reflektiranje prirodnog svjetla i čine kuću većom svijetao i veći. Drugi načini uključuju ugradnjom manjeg namještaja, izbjegavanje teških zavjesa, stvaranje otvorenog prostora i drugo. Međutim, prava boja može biti vaš najveći saveznik kako bi vaša mala soba izgledala većom.

Obično će oni koji žele prostor učiniti prostranijim jednostavno odabrati jedan svijetla sjena na zidovima i stropu njihov. Međutim, mnogi to ne shvaćaju korištenje iste boje za bojanje rubnih letvica pojačat će učinak. Ova taktika ne samo da čini čuda sa svijetlim bojama, već je također odlična opcija za one koji žele koristiti tamnije nijanse.

Kako tehnika radi

Kada zidove i njihove podloge obojite istom bojom, uklanjate razdvajanje između njih. Kao rezultat, stvoren je uravnotežen dizajn, koji bez prekida vodi pogled promatrača gore do stropa i dolje do poda. “Što je manje vizualnih prijeloma u prostoru, to on izgleda veći”, objasnila je za Homes & Gardens Diana Almeida, suosnivačica usluge za dizajn interijera koju pokreće AI CoolAIid. “Zavarava oko jer nije tako očito gdje stvari završavaju.”

Almedia objašnjava da bojanje stropnih letvica i svih vrata u prostoru može pomoći u naglašavanju ove taktike iluzije dizajna. Ovo je također odličan izbor za one koji žele stvoriti besprijekornu pozadinu koja pomaže u isticanju žarišnih točaka u prostoriji, poput prozora, kamina ili elegantnog namještaja. Mjesto na kojem ćete vjerojatno najčešće vidjeti ovaj dizajn je u a spavaća soba bilo u jednom dnevna sobašto može uzrokovati toplu atmosferu.

Odaberite jednobojnu boju

Kao što smo rekli prije, većina svijetlih ili tamnih nijansi poslužit će za postizanje ove tehnike bojanja zidova i lajsni. Ako želite moderan i moderan dom, koristite jedan tamna boja moguće je ako u prostoru imate dosta umjetne i prirodne rasvjete – dakle soba bez prozora vjerojatno nije najbolji izbor. Međutim, ako se nadate stvaranju tradicionalnijeg, čistog izgleda, bijela je vjerojatno prikladniji za vaš dom.

Naravno, boju koju odaberete treba odrediti vaša jedinstvena estetika dizajna, cjelokupna shema boja vašeg doma, vaš pod i stil vašeg namještaja. Oni koji to žele postići eklektički učinak mogu biti potpuno zadovoljni ružičasti zidovidok minimalisti vjerojatno će se držati neutralnih tonova poput tupethe siva i bjelkasta. Cilj je postići komplementaran i skladan dizajn koji će vaš prostor učiniti većim i istaknuti njegove najbolje karakteristike.

zvijer vijesti.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki