Omiljeni mozaik u svojoj bijeloj ali uvijek čokoladnoj varijanti. Budući da je ljeto, obogatit ćemo ga svježim breskvama i marelicama koje mu odlično pašu.
od strane Dine Nikolaou
Spremno za 20′
Materijali
400 g bijelu couverture čokoladu, izlomljenu na male komadiće
200 g maslac ili margarin
200 g kolačići od bobičastog voća, grubo zgnječeni
1 manja čvrsta breskva, oguljena i nasjeckana
3 čvrste kajsije, oprane i nasjeckane
Postupak
Otopite kuverturu u vodenoj kupki. Maknite zdjelu s čokoladom iz lonca i dok je čokolada vruća dodajte maslac ili margarin i kuhačom miješajte dok se ne dobije baršunasta smjesa.
Dodati keks i opet izmiksati. Ostavite smjesu 10 minuta, dok se malo ne ohladi pa umiješajte voće.
Raširite veliki komad plastične folije na kuhinjski pult. Tamo ulijte smjesu s čokoladom i uz pomoć folije oblikujte cilindrični oblik željene veličine. Stisnite i zavrnite krajeve folije poput bombona i cijelo deblo zamotajte u aluminijsku foliju.
Stavite cjepanicu u hladnjak na 1 sat, a zatim u zamrzivač na 2 sata.
Za posluživanje izvadite cjepanicu iz zamrzivača i ostavite je 15 minuta na kuhinjskom pultu. Narežite na komade i poslužite.
časopis za masline.gr