Prehrana zbog stresa: 3 poteza da se ne udebljate od grickanja

Sate ste kod kuće, imate puno toga na umu i zaboravite na grickalice. To je najčešći način debljanja i najteži, jer je stvar psihologije. Plan prehrane i sljedeći savjeti pomoći će vam.

Prehrana pod stresom: 3 načina za borbu protiv besmislenog grickanja:

1. Ograničite svoje izbore

Ako mjerenje porcija ili razmišljanje o tome što ste već pojeli ne pomaže, jednostavno imajte manje opcija za hranu kod kuće. Možda se čini čudnim, ali smanjenjem opcija može vam pomoći da izbjegnete prejedanje. Razlog; Previše izbora može iscrpiti snagu volje. To znači opskrbiti hladnjak i kuhinju osnovnom hranom koju redovito kuhate i jedete.

2. Ili napraviti bolji izbor

Da biste to učinili stvarnošću, morate imati bolje mogućnosti pred sobom. Osobno sam to uspio tako što sam povećao količinu voća za kuhinjskim stolom, napravio tortilja čips i umak od jogurta u pećnici te domaće kokice. Za desert radije kremu s kakao tahinijem, uzmite puno krastavaca i mrkve jer su to među najboljim međuobrocima koje možete grickati cijeli dan, a orašaste plodove uvrstite u svakodnevnu prehranu jer vas zasiću i ne osjećate treba grickati.

3. Povećajte unos proteina

Ako primijetite da ste tijekom dana stalno jako gladni, vjerojatno ne jedete dovoljno proteina. Studija sa Sveučilišta u Sydneyu pokazala je da su se ljudi koji su jeli na dijeti s malo proteina osjećali gladnije i na kraju pojeli 12% više kalorija tijekom dana od onih koji su konzumirali više ove hranjive tvari za izgradnju mišića. Ako vam se ovih 12% ne čini puno, uzmite u obzir da su isti istraživači istaknuli da to može rezultirati debljanjem od 1 kg mjesečno! Kako ćete jesti više proteina? Pokušajte da svaki međuobrok koji pojedete tijekom dana ima 5-15 grama. protein. Da, to znači čips zamijeniti bademima ili jogurtom.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki