Kako spriječiti gubitak kose tijekom hladne sezone

S početkom hladnog vremena povećava se rizik od gubitka kose u odnosu na temperaturne razlike. To je izvijestila tricholog Ekaterina Pashchenko.

Nutricionistica je navela namirnice od kojih vam buja kosa

A nitko ne želi da mu pri češljanju ostane hrpa kose na četki ili češlju. Zbog toga mnogi posežu za raznim preparatima protiv ispadanja kose. Ali rješava li ovo problem.

Prema Pashchenku, hormon estrogen izravno utječe na stanje kose, čija se proizvodnja aktivira u toploj sezoni, a smanjuje se u jesen i zimi. Jedan od uzroka “opadanja kose” može biti i nedostatak vitamina.

Također, hormon kortizol, koji se proizvodi u pozadini lošeg raspoloženja i povećane anksioznosti, koji su tako karakteristični za jesen, dovodi do aktivnog gubitka kose. Kao posljedica djelovanja tog hormona dolazi do grčenja krvotoka, poremećaja prehrane folikula dlake, kosa počinje ispadati, objasnio je liječnik.

Pretjerani unos vitamina C – krivac za bubrežne kamence

Rekla je da biste trebali unaprijed pripremiti kosu za hladno vrijeme, uključujući izbjegavanje izravne sunčeve svjetlosti i uravnoteženu prehranu. Pashchenko je savjetovao dodavanje u prehranu hrane bogate vitaminima B, kao i omega-3.

Triholog je preporučio da ne češljate kosu kada je mokra, da rjeđe koristite fen, da koristite maske i regeneratore, da ne nosite uske frizure i da kosu kada je prljava perete šamponima koji odgovaraju vašem tipu kose.

Ako ova sredstva nemaju primjetan učinak, osoba treba kontaktirati trihologa koji će provesti pregled i propisati lijekove./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki