Izgledat će kao meditacija, ali neće: 8 pametnih načina da se riješite stresa

Postoje mnoga druga rješenja za pronalaženje spasa duše

Meditacija nije za svakoga. Ako mislite da morate satima sjediti čučeći i buljeći u prazno kako biste se riješili stresa, to definitivno nije tako, ali ne moramo mijenjati vaše mišljenje. To je definitivno puno više ili bolje rečeno nešto sasvim drugo što je više kao umjetnost duha i može je svatko naučiti.

Ali ako se ne možete uvjeriti da vam to može promijeniti život na bolje, psihologinja i učiteljica joge Suzy Reading predlaže alternative.

Hodanje

Hodanje je najbolji način da se približite sebi, a da vam ništa drugo ne monopolizira. Usredotočite se na nebo i duboko dišite, ali na pravi način. Vidjet ćeš kako ćeš odagnati sve što te opterećuje i unijet ćeš mir u sebe.

Šetnja prirodom

Naravno, bitno je i mjesto kojim šetate pa je dobro preferirati prirodu. Osluškujte sve oko sebe, pokušajte promatrati ptice, prepustite se divljenju čudu prirode i rezultat će biti jedinstven. Zapravo, stručnjaci objašnjavaju da je 15″ dovoljno da se dogodi sva ova promjena u vašem raspoloženju.

Slika

Bez obzira na to imate li talenta ili ne, slikanje vam omogućuje da se fokusirate na trenutak, odagnajući teret i umor cijelog dana. Sva vaša pozornost usmjerena je na planove koje smišljate i to je ono što ovu aktivnost čini tako opuštajućom.

Kućanski poslovi (mi kažemo sada)

Pa ipak, stručnjaci ih uključuju na popis. Reading kaže da je to “oblik meditacije” sve dok svaki posao radite svim svojim osjetilima. Bez stresa i žurbe.

Eksperimentiranje s novim stvarima

Kuhanje novog jela ili učenje nove vještine mogu učiniti da se osjećate živima. Kada je nešto kreativno, čini nas znatiželjnima i nepoznato, mijenja naš stav prema životu upravo zato što naš mozak u tom slučaju počinje drugačije raditi.

Gledajući kroz prozor

Možda kad ste pod stresom, kažete da trebate razbistriti misli? Pa, upravo to se može dogoditi, neko vrijeme gledati kroz prozor. Da, znamo da je vaša svakodnevica toliko intenzivna da za nju vjerojatno uopće ne nalazite vremena, ali zahtijeva samo nekoliko minuta vašeg vremena. Provedite 5′ samo gledajući plamen svijeće ako je prozor daleko.

Pisanje

Meditacija dolazi sa snimanjem naših misli. Dakle, što je bolje nego sjesti i na papiru podijeliti ono što želite da izađe iz vas. Izolirajte se od svega i ostanite neko vrijeme sami sa sobom.

Keramika

Usredotočite se na proces i vidjet ćete da je sva vaša pozornost usmjerena na aktivnost za ublažavanje tjeskobe koja će još više povećati vašu koncentraciju. Posvetite se umjetnosti koja se odvija pred vama i nećete propustiti.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki