Oduzima dah čim temperatura malo poraste. Naravno, nije malo onih koji ga traže i zimi. Najlakši recept za smrznuti jogurt s okusom čokolade.
Dimitris Skarmoutsou
Materijali
1 kg 2% procijeđenog jogurta
1 kutija zaslađenog mlijeka
100 g nasjeckana tamna čokolada
Postupak
Otopite čokoladu u vodenoj kupki i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Mikserom na najvećoj brzini mutite zaslađeno mlijeko s jogurtom dok ne dobijete pjenastu i malo kremastiju smjesu od jogurta. Ali budite oprezni, nemojte previše tući sastojke jer će se smjesa rezati.
Čokoladu ulijte u zdjelu s umućenim sastojcima i dobro promiješajte dok se ne homogeniziraju.
Smjesu stavite u hladnjak na dva do tri sata da se dobro ohladi.
Nakon što se smjesa dobro ohladila staviti je u aparat za sladoled i raditi dok se ne zgusne. Prebacite ga u prikladnu posudu i spremite u zamrzivač. Ako nemate aparat za sladoled, prebacite ga direktno u zamrzivač, promiješajte svaka dva sata nekoliko puta da se ne stvore kristalići.
časopis za masline.gr