Neka blagdanska jela, ako ih često uvrštavate u uobičajenu prehranu, mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.
Na primjer, mogu dovesti do raka.
O tome je detaljnije govorio liječnik Denis Romanov, piše Life.
Liječnik je primijetio da roštilj uvijek izgleda ukusno na novogodišnjem stolu.
Ali malo ljudi shvaća da meso koje se prži na otvorenoj vatri sadrži čađu, koja je kancerogena.
Osim toga, masna i slatka hrana, kao i brašno, uzrokuju štetu.
Nemojte se zanositi ni sodom.
Ako osoba koja voli i često jede takvu hranu ima prekomjernu tjelesnu težinu, tada ta hrana povećava rizik od raka.
Romanov je također podsjetio da tijekom praznika mnogi ljudi pretjeruju s alkoholom i postaju ovisni o pušenju, a to ozbiljno šteti njihovom zdravlju.
“To je već najvažniji čimbenik u razvoju cijele skupine bolesti raka”, dodao je stručnjak.
Ranije smo govorili o jednostavnim pravilima koja pomažu da ne pretjerate s alkoholom tijekom praznika.