Pomaže li pijenje tople vode pri skidanju sala na trbuhu?

Voda je, kao što svi već znamo, vitalna komponenta ljudske prehrane jer je neophodna za naš opstanak. Adekvatna hidratacija tijela jednaka je njegovom dobrom funkcioniranju, održavanju naših organa zdravima. Oko 70% našeg tijela čini voda i njezinim dovoljnim unosom tijekom dana pomažemo našem imunološkom sustavu da normalno funkcionira. Hladna kao i topla voda ima niz prednosti, među kojima je i gubitak težine.

Činjenica je da vruća voda pomaže u eliminaciji toksina iz tijela, olakšavajući proces probave, dok drugi tvrde da pomaže u smanjenju trbušne masnoće. Je li takvo što doista istina?

Pomaže li topla voda kod mršavljenja?

Prema istraživanjima, ova se tvrdnja temelji na osjećaju sitosti koji nastaje ispijanjem tople vode, koja između ostalog služi i apsorpciji hranjivih tvari, izbacujući sve štetne tvari. Slično istraživanje objavljeno 2003. godine pokazalo je da ispijanje tople vode može ubrzati proces mršavljenja, ističući da 500 ml tople vode prije obroka ubrzava metabolizam za 30%. Uz to, objašnjava da topla ili mlaka voda pospješuje ovaj proces na sljedeće načine:

Razgrađuje mast: stručnjaci su istaknuli da vruća voda razgrađuje masnoću i pretvara je u sićušne molekule, što olakšava probavnom sustavu da ih brže sagori.

Smanjuje apetit: ispijanje čaše tople vode 30 minuta prije obroka obično vam omogućuje da bolje upravljate unosom kalorija.

Ublažava zatvor: Zbog kontrakcije koja se javlja toplom vodom, crijeva mogu normalno funkcionirati, ublažavajući zatvor.

Ispire toksine: topla voda podiže tjelesnu temperaturu, što omogućuje više znojenja. Znojenjem se uklanjaju toksini iz pora.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki