Solyanku su voljeli ne samo u SSSR-u, već je i dalje najukusnije prvo jelo. Juha se brže od ostalih briše sa stolova, a recept nazivaju legendarnim.
Prisjetimo se kako pripremiti ovu izdašnu i toplu juhu, koja se može poslužiti čak i za prijateljska druženja.
Za pripremu će vam trebati:
- govedina – 160 g;
- maslac – 20 g;
- luk – 40 gr;
- kiseli krastavci – 40 g;
- pire od rajčice – 35 g;
- brašno – 6 g;
- bilo koja juha – 80 g;
- češnjak, bilje, začini po ukusu.
Kako kuhati
1. Meso narežite na male komadiće i pržite nekoliko minuta.
2. Luk ogulite, narežite na kockice, popržite zajedno s mesom u tavi.
3. Zatim dodajte pire od rajčice i pirjajte na laganoj vatri.
4. U to vrijeme ukiseljene krastavce ogulite i očistite od sjemenki, narežite na kockice i dodajte u smjesu. Sol, začini i češnjak po ukusu.
5. Zatim pomiješajte s pirjanim brašnom, dodajte smjesu u juhu i kuhajte dok ne omekša na srednjoj vatri.
Prije posluživanja pospite svježim nasjeckanim začinskim biljem.
Ranije je objavljeno kako pravilno kuhati repu.