5 malo poznatih činjenica o francuskim buldogima: zanimat će sve ljubitelje pasa

Minijaturan, privržen i društven – sve ove karakteristike možemo koristiti sa 100% pouzdanjem kada govorimo o francuskom buldogu.

Ono što ovoj pasmini daje “bonus” je njihova sposobnost da lako nađu zajednički jezik sa svim članovima obitelji, čak i s najmanjima.

Ali možda postoji nešto što ne znate o francuskim buldogima?

1. Francuz, ali ne iz Francuske

Francuski buldog
Fotografija: Pixabay

Zapravo, pasmina je uzgojena u Engleskoj, a krv mopsova i engleskih buldoga teče u venama modernih “Francuza”.

2. Skupo zadovoljstvo

Francuski buldozi oduvijek su bili vrlo skupi – prije su samo vrlo bogati ljudi mogli priuštiti takvog ljubimca. Među njima, na primjer, može se navesti Fyodor Ivanovich Chaliapin.

3. Za kućne osobe

Francuski buldozi ne vole se baviti tjelesnom aktivnošću i ne trebaju im duge šetnje, pa je ova pasmina idealna za kauč krumpir.

4. Samoća je borba

“Francuzi” ne podnose da ih se ostavi same kod kuće. Stoga, kad god je to moguće, povedite sa sobom svog četveronožnog prijatelja. Srećom, sada se mnoga javna mjesta smatraju prihvatljivima za kućne ljubimce.

5. Slinavi su zastrašujući

Oni koji su opsjednuti čistoćom trebali bi dobro razmisliti je li im francuski buldog prikladan kao kućni ljubimac: njegova je karakteristika obilno slinjenje. A nadutost je čest problem među predstavnicima ove pasmine.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki