Psihologinja Evgenia Zarubina rekla je kako obuzdati djetetovu agresiju

Prvo, shvatimo da su agresija i agresivnost različiti pojmovi.

Agresija je namjerno destruktivno ponašanje s ciljem nanošenja štete ili štete drugoj osobi.

Psihologinja Evgenia Zarubina rekla je kako obuzdati djetetovu agresiju.

Ali nosi situacijsku/jednokratnu radnju. Agresivnost je već stabilna crta ličnosti, način izražavanja koji je ušao u naviku.

Majka
Fotografija: Pixabay

Agresivnost nije prirodna karakterna osobina; nismo rođeni s njom. Dijete je u početku pozitivno raspoloženo prema novom svijetu.

Nije uzalud kad se majka sagne nad djetetovu kolijevku, ono joj se nasmiješi. Prva emocionalna manifestacija je osmijeh.

Preduvjete za agresiju i agresivno ponašanje stvara sredina u kojoj dijete raste i odgaja se. Odavde možemo istaknuti prvo pravilo. Počnite od sebe.

Potrebno je kontrolirati svoje ponašanje i emocije u prisutnosti malog člana društva. Djeca sve upijaju kao spužve.

Sjećate li se filma Upoznajte Fockerove, gdje je prva riječ Mini-Jacka koji nije govorio bila loša izjava koju je ponavljao za glavnim likom?

Osmislite prikladan način na koji će vaše dijete izraziti agresiju. Na primjer, “Scream Bag.” Učinkovit način za suzbijanje ljutnje i agresije.

Sašijte ili kupite torbu u koju dijete može izvikivati ​​svoje negativne emocije. Nakon što beba osjeti olakšanje, istresite torbu kroz prozor.

Još jedan dobar način je umjetnička terapija. Potaknite dijete da izrazi svoje osjećaje na papiru.

U početku će dijete odabrati tamne boje i jako će pritisnuti olovku, dok se dijete opušta, pokušajte crtež pretvoriti u nešto dobro (na primjer, napravite origami rodu, na kraju pustite ovu rodu kroz prozor).

Ali ne zaboravite počistiti za sobom i ne zagađivati ​​okoliš. Literatura nudi razne igre za odgovor na negativne emocije i ublažavanje agresije, na primjer, “Kosi toranj” (N. Kryazheva), “Oslobađanje bijesa” (K. Rudestam).

Ako je dijete jako ljuto i opuštanje je nemoguće, morate pokazati kako pravilno izbaciti negativnost.

Na primjer, posvađajte se jastucima, tucite jastuk, napravite kutiju za sjenu. Također će biti korisno pronaći aktivnost za svoje dijete ili sportski dio gdje će trošiti svoju energiju.

Dakle, na formiranje agresije kod djece značajno utječu obiteljski odnosi i metode odgoja.

Djeca su naš odraz, poput lakmus testa, a samo o nama ovisi kojom će bojom biti obojana.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki