Čokoladni kolačić: najpovoljniji i najukusniji blagdanski desert

Za čokoladoljupce, početnike u kuhinji i one koji žele ukusan desert koji će ukrasiti pečat na svečanom stolu, a da pritom ne optereti novčanik, rješenje je ukusni čokoladni kolačić.

Što je čokoladni kolač?

Fudge je rashladni desert na bazi šećera koji se ističe svojom kremastom, ali čvrstom teksturom. Nalazimo je u raznim varijantama, primjerice s orasima ili vanilijom, no recept s čokoladom je – iz očitih razloga! – najzastupljeniji.

Kako mi to napravimo

Za najjednostavniji čokoladni kolačić potrebno nam je samo zaslađeno mlijeko i naša omiljena kuvertura: klasična, mliječna ili bijela, svi oni mogu učiniti kremastim kolačić s čokoladnim okusom, bogatim i vrlo zaraznim za ljubitelje čokolade – i one koji to ne vole.

Ekonomično i savršeno svečano

Budući da je napravljen od samo 2 sastojka i čini nekoliko porcija poslastica, potpuno je ekonomičan te je super brz i jednostavan.

Što još trebate poslužiti ove godine na blagdanskom stolu? Božićni ukras! Po želji dodajte obojeni čokoladni tartuf kako biste u jednom potezu kolač pretvorili u svečani desert. U nastavku vam donosimo indikativno najniže komercijalne cijene za svaki od sastojaka koji vam je potreban, a zatim detaljno predstavljamo recept za slasni čokoladni kolačić.

Okvirne cijene materijala

Za 6 velikih porcija (ili 12 malih poslastica):

250 g kuvertura: oko 2,50 eura

397g zaslađeno kondenzirano mlijeko: oko 1,25 eura

1 vrećica 100g. ukrasni tartuf: oko 1 euro

Svečani čokoladni kolačić

Za 6 velikih porcija (ili 12 malih poslastica)

Materijali

300 g kuverture, izrezati na komade

397g zaslađeno kondenzirano mlijeko

ukrasni tartuf u boji (po želji, za božićni ukras)

Postupak

Na mali pleh raširite neljepljivi papir.

Najprije zagrijte zaslađeno mlijeko na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje pjenjačom.

Neposredno prije nego što počne kuhati, maknite s vatre i ubacite komadiće kuverture. Naša kuvertura može biti klasična, mliječna ili bijela. Izmiješajte mužarom i tučkom da se sastojci homogeniziraju.

U ovom trenutku možemo dodati obojenih tartufa koliko želimo.

Kada je naša smjesa gotova, rasporedite je po tepsiji i uz pomoć marise ravnomjerno rasporedite smjesu. Ostavite u hladnjaku barem sat vremena. Poslužite režući na jednake komade.

Savjet

Može se čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 3 tjedna, a u zamrzivaču do 3 mjeseca.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki