Mnogima je heljda poznata, zdrava i vrlo ukusna kaša koja savršeno nadopunjuje ručak ili večeru.
Ali dogodi se da sutradan ostane kuhana heljda. Ako ga ne želite jesti u ovom obliku, žitarice možete koristiti kao osnovu za pravljenje palačinki.
Recept je maksimalno jednostavan.
Koji sastojci su potrebni
Za dvije čaše pripremljene heljde treba uzeti:
- jaja – 2 kom .;
- kondenzirano mlijeko – 2 žlice. l.
Osim toga, pripremite i ulje za prženje.
Kako kuhati palačinke od heljde
Kaša treba biti hladna. Prvo je potrebno umiješati razmućena jaja, a potom i kondenzirano mlijeko.
Kada je masa dobro izmiješana, možete pristupiti prženju palačinki u prethodno zagrijanoj tavi na ulju.
Tijesto za prženje bolje je vaditi žlicom.
Pržite dijelove dok se ne pojavi lagana korica.
Ove palačinke možete poslužiti uz kiselo vrhnje, džem i svježe voće.
Jelo će biti izvrsna opcija za doručak.
Prethodno smo vam rekli kako napraviti klasične pahuljaste palačinke.