Ovaj ukusni onaj od krumpira i , koji se još naziva i “rapour” – od francuske riječi za ribani krumpir. Njegova povijest datira još iz vremena francuskih kolonista koji su došli u kanadsko-američko područje poznato kao Acadia, a potom su ih Britanci deportirali u 18. stoljeću jer nisu htjeli prihvatiti krunu.
Potrebni sastojci za Rapour pitu:
1 piletina
2 kg krumpira
1 pogl. luk
1 mrkva
1 stabljika celera
2 žličice sol
2 žlice ulja
Pogledajte više:
Način pripreme:
Meso, luk, mrkvu, celer i sol stavimo u hladnu vodu i zagrijemo. Kad prokuha kuhajte oko dva sata. Procijedite tekućinu. Piletinu očistite i narežite na manje komade.
Krumpir ogulite, sitno narežite i ocijedite od viška tekućine tako da ga stavite u čisti ručnik i dobro ocijedite vodu.
U prokuhanu juhu postupno se dodaje ribani krumpir.
Polovicu krompira rasporediti u veliki podmazan pleh, zatim prekriti ostatkom krompira i dodati omekšali puter.
Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata dok vrh ne porumeni. Zatim smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite još dva sata.