6 velikih grešaka koje svi radimo kada koristimo hladnjak

Većina ljudi misli da hladnjaku nije potrebno nikakvo znanje da bi se pravilno koristio. Nažalost nisu u pravu, jer je vrlo važno biti svjestan određenih pogrešaka koje mogu stvoriti zdravstvene probleme i vama i vašoj obitelji.

Stavite mlijeko i jogurt u vrata hladnjaka

Temperatura na vratima hladnjaka viša je od ostatka hladnjaka. Zato je dobro mliječne proizvode stavljati na police, a ne na vrata. Isto vrijedi i za jaja iako na vratima postoje posebne kutije za jaja. Jaja je najbolje držati u kutijama na policama hladnjaka.

Meso se ne stavlja u posebnu ladicu

Većina hladnjaka ima posebne ladice u koje se meso stavlja i drži na niskim temperaturama bez smrzavanja. Pazite da hlađenje u ovim ladicama postavite na najveću moguću razinu.

Ne čistite zavojnice na dnu hladnjaka kako treba

Ako primijetite da vam je hladnjak topliji nego inače, vjerojatno je potrebno očistiti spirale ispod hladnjaka. Pogotovo ako kod kuće imate kućne ljubimce, postoji veća vjerojatnost da će češće htjeti čišćenje. Isključite hladnjak iz struje i očistite zavojnice svakih 6 mjeseci.

Napunite ga proizvodima

Pun hladnjak možete smatrati znakom obilja, ali on je zapravo znak klica. Mikrobiolozi preporučuju da u svom hladnjaku ostavite mjesta jer se u suprotnom blokira cirkulacija hladnog zraka i tako raste više klica.

Ne koristite pravilno vrećice za pohranu

Kada nešto stavljate u vrećicu ili u aluminijsku foliju, pazite da ih dobro zatvorite tako da uklonite sav zrak koji je unutra zarobljen. Ako želite staviti vrećicu u zamrzivač onda je napunite skoro do vrha kako bi imala mjesta za bolje zamrzavanje.

Ne stavljate voće i povrće na pravo mjesto

Voće i povrće treba staviti u posebne ladice na dnu (koje su obično prozirne) kako bi se duže čuvalo. U jednu ladicu stavite povrće i postavite hlađenje na maksimum, a u drugu ladicu stavite voće, hlađenje namjestite na najslabiju razinu.

spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki