Zasitno jelo jednostavnosti koje ćete pripremiti za samo 15 minuta.
od Eleni Psychoulis
Materijali
1 paket penija
250 g cherry rajčice, narezane na ploške
2 češnja češnjaka
5 žličica juha od maslinovog ulja
1 šalica ribanog parmezana
1 vezica nasjeckanog bosiljka
sol, svježe mljeveni papar
Savjeti
Ako vam ne smeta miris češnjaka, smanjite režnjeve na jedan i sameljite ga u umaku.
Ako više volite grčki, parmezan zamijenite suhom myzithrom ili fetom.
Postupak
Skuhajte penne prema uputama na pakiranju. Ocijedite ih.
Češnjeve češnjaka prerežite na pola i u velikoj zdjeli dobro pomiješajte penne, cherry rajčice, češnjak, parmezan, maslinovo ulje i bosiljak.
Ostavite 1 sat u hladnjaku da se marinira. Prije posluživanja izvadite češnjak i pospite svježe mljevenim paprom.
časopis za masline.gr