Kako održavati svoje biljke dok ste odsutni za Uskrs

Planirate li otići za Uskrs, a nemate tko zalijevati cvijeće, provjerite sve mogućnosti koje će vam ostaviti slobodne ruke. Vi, sve što trebate učiniti je odabrati rješenje koje smatrate najboljim.

Automatsko navodnjavanje

Možda nije vrlo ekonomično, ali dugoročno ćete se sigurno isplatiti. Dobra stvar kod automatskog zalijevanja je što ga možete koristiti tijekom cijele godine čak i kada ste kod kuće, tako da se uopće ne morate baviti svojim biljkama. Jedina stvar na koju bi možda trebali pripaziti je staviti novu bateriju u stroj kako ne bi prestao raditi dok niste kod kuće.

Vreće za automatsko zalijevanje

Ovo su vrećice koje dolaze u kutijama od 5 i 10. Sve što trebate učiniti je staviti vodu u svaku vrećicu i posaditi je naopako u svaku posudu. Na taj će način svaki lonac malo po malo upiti vodu. Zapamtite da ove vrećice traju oko 10 dana. Ako imate velike lonce onda bi bilo dobro nabaviti velike vreće. Možete učiniti potpuno isto s plastičnim bocama vode ili bezalkoholnih pića koji rade s potpuno istom logikom. Napunite vodom i napravite rupu u njihovoj kapici. Okrenete ih naopako i stavite u zemlju.

Poseban žele

U rasadnicima možete pronaći poseban žele koji zadržava vlagu. Sve što trebate učiniti je iskopati rupe u zemlji blizu korijena biljke i staviti poseban prah unutra. Čim nalijete malo vode na tlo, prah će se pretvoriti u žele koji će zadržati vlagu nekoliko dana.

spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki