Koja su restoranska jela najštetnija: mišljenje stručnjaka

Mnogi ljudi posjećuju restorane ne samo kako bi nešto ukusno grickali, već i kako bi se upoznali sa zdravom prehranom.

Međutim, restorani ne služe uvijek zdravu hranu.

Posjetite li ustanovu s kontroverznom reputacijom, uvijek postoji rizik da dobijete hranu niske kvalitete.

Ali čak i vrhunski restorani mogu poslužiti vrlo nezdravu hranu.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Koja se hrana može nazvati najopasnijom?

pomfrit

Ne pripremaju se samo u lancima brze hrane: zbog velike potražnje i nevjerojatne popularnosti, pomfrit se može naći čak iu skupim restoranima.

Glavna opasnost od jela je visok sadržaj kalorija i negativan utjecaj na kardiovaskularni sustav.

Zbog prirode tehnologije nemoguće je pripremiti zdrav pomfrit.

Francuski tost sa slaninom

Ovo se jelo može činiti bezopasnim. Mnogi ljudi vole kuhati slična jela za doručak kod kuće. Malo ljudi zna da francuski tost sa slaninom sadrži previše nezdravih masnoća.

Stručnjaci vjeruju da česta konzumacija ovog jela može pogoršati vaše zdravlje i skratiti životni vijek.

Pšenični proizvodi s carbonara umakom

Mnogi ljudi ova jela povezuju s restoranskim posluživanjem i nevjerojatno ugodnim okusom. Međutim, ovo je pravi test za tijelo.

Jedna porcija špageta s carbonara umakom može sadržavati od 500 kcal. To se može usporediti s pomfritom ili čipsom.

Stoga popularno jelo može dovesti do pretilosti i drugih bolesti.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki