Koje je najzdravije piće za srce?

Za jačanje srca ne morate piti pune šake tableta. Liječnici kažu da određena pića pomažu u očuvanju zdravlja srca.

Preporuke narodne medicine za lupanje srca i anginu pektoris

Australski znanstvenici došli su do zaključka da svakodnevno ispijanje dotičnog pića značajno smanjuje rizik od razvoja srčanih bolesti. U anketi je sudjelovalo 53 tisuće ljudi. Otprilike petina sudionika imala je određene bolesti ili poremećaje u kardiovaskularnom sustavu.

Kao rezultat toga, zaključili su da oni koji piju barem jednu šalicu čaja svaki dan imaju manje šanse oboljeti od kardiovaskularnih bolesti, točnije ishemije, moždanog udara, srčanog udara i zatajenja srca.

Liječnici su ukazali na najlakšu prevenciju hipertenzije

Prema liječnicima, ljekovito djelovanje čaja leži u visokom sadržaju flavonoida.

Riječ je o biljnim antioksidansima koji su vrlo učinkoviti u borbi protiv upala u ljudskom tijelu. Zeleni čaj posebno je bogat antioksidansima, ali zbog fermentacije ima i druge zdravstvene dobrobiti.

Znanstvenici svima savjetuju oko dvije šalice čaja dnevno ili šaku borovnica koje su također vrlo bogate antioksidansima./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki