Drugačija salata s mahunarkama – krumpir salata, koja će vas osvojiti svojim bogatim okusom. Savršeno uz čašu piva.
spreman za 55′
od Ioanne Stamoulos
Materijali
200 g leća
2 srednja krumpira
2 seoske kobasice, na kolutove
2 žličice jušna žlica nasjeckanog kopra
2 žličice žlica nasjeckanog peršina
1 sitno nasjeckani luk
1/3 šalice maslinovog ulja
2 žličice žlice bijelog vinskog octa
1 žličica slatki med
1 žličica juha od senfa
Sol papar
Postupak
Leću kuhajte u loncu s vodom 10 minuta. Ocijedite ih i ponovno kuhajte u puno svježe vode koju posolite nakon što prokuha, dok leća ne omekša, pazeći da se ne otopi. Ocijedite ih i prebacite u zdjelu da se ohlade.
U posebnom loncu u slanoj vodi kuhajte krumpir očišćen i narezan na veće komade (jednake veličine da se ravnomjerno raskuha) dok ne omekša. Ocijedite ih i ohlađene narežite na kockice.
Stavite tavu na vatru, dodajte malo maslinovog ulja i lagano pirjajte luk dok ne omekša i zasja. Dodajte kockice krumpira i pirjajte nekoliko minuta. Zatim sve ulijte u zdjelu s lećom.
Ponovno stavite tavu na vatru i kuhajte kobasice. Sve ulijte u zdjelu s lećom.
U blenderu pomiješajte preostalo maslinovo ulje sa senfom, medom, octom te malo soli i papra. Prelijte vinaigrette preko salate, pospite koprom i peršinom i dobro promiješajte sastojke. Salatu poslužite odmah toplu ili je ostavite u hladnjaku da se smrznuti pa je poslužite hladnu.
časopis za masline.gr