6 grešaka koje ne znate da radite kada perete rublje

Možda se čini da je najlakša stvar na svijetu napuniti perilicu za rublje, ali postoje neka pravila kojih biste se trebali pridržavati za bolje rezultate – i odjeću koja će dugo trajati. Pogledajte koje su najčešće greške koje radite i kako ih popraviti.

Odvajate samo svijetle boje od tamnih boja

Prema riječima modne stručnjakinje Marthe Stewart, što više svoju odjeću dijelite po bojama, to će njezina boja trajati dulje. Osim boja, isto možete učiniti i s teksturama. Na primjer, operite traperice same i učinite isto s odjećom koja je jako prljava. Posebno za traperice, okrenite ih naopako i operite u hladnoj vodi na nježnom ciklusu.

Ne zlorabite sušilicu

Ako imate mogućnost ostaviti svoju odjeću da se prirodno suši na zraku i suncu, onda je to poželjno. Ali ako ste u žurbi, koristite sušilicu. Samo pazite da ga ne preopteretite i glačajte odjeću odmah nakon toga kako biste izbjegli previše gužvanja.

Prvo stavite čarape u perilicu rublja

Ako ste primijetili da vam čarape magično nestaju kroz perilicu, to znači da ih ne navlačite kako treba. Prvo stavite čarape u perilicu, a na njih sve ostale neoprane stvari.

Ne ostavljajte patentne zatvarače otvorene

Otvoreni patentni zatvarači mogu oštetiti osjetljivu odjeću, pa ih uvijek zatvorite kada ih stavljate u perilicu rublja.

Izbjegavajte pranje potpuno nove odjeće s drugom odjećom

Neka odjeća izblijedi pa je dobro prvo je isprobati u lavoru s bijelom tkaninom koju ne želite pokvariti. Operite ih u lavoru da vidite hoće li bijelo pokupiti boju.

Očistite filter jednom godišnje Dobro je perilicu prati jednom godišnje. Operite unutrašnjost četkom pa stavite praznu perilicu da je dobro dezinficirate. Očistite i filter, posebno ako primijetite da perilici treba dulje nego inače.

spirossoulis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki