Tajna zrelog avokada u sljedećih 10 minuta

A kada ste spremni uživati ​​u tostu s avokadom za doručak, nakon što ste prvo prepekli krišku integralnog kruha i skuhali jaje do savršenstva, shvatite da avokado koji ste toliko dana držali u zdjeli s voćem još nije zreo , tako da nije ni mekana ni glatka. Prije nego krene razočaranje nadolazećim obrokom, zagrijte pećnicu jer postoji rješenje za zreli avokado u samo sljedećih 10 minuta.

Čak i ako niste posebno vješti u kuhanju, veliki kuhari, kao i ljudi koji su strastveni za svakodnevno kuhanje, jednoglasno se slažu u jednom: kuhanje ne zahtijeva napor, ali metoda i uspjeh su gotovo zadani. Zato nastavite s pripremom doručka korakom dalje, što ne samo da će vam osloboditi ruke, olakšati proces, već će i vaš tanjur obogatiti nizom nutrijenata – uz završni dodatak avokada – poput vitamina C i E, kalij, magnezij, vlakna i prirodne ω3 masne kiseline.

Kako brže sazrijeti avokado

“Tajna” je vrlo jednostavna, a u isto vrijeme super učinkovita. Nakon što avokado dobro omotate aluminijskom folijom, stavite ga desetak minuta u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Kada prođe navedeno vrijeme, avokado je spreman za upotrebu. Ako ipak želite da se malo ohladi, možete ga staviti u hladnjak dok ga ne možete pojesti tijekom dana. Čini se da ovaj brzi i lagani trik djeluje jednako dobro u većini slučajeva, no ako je avokado jako tvrd i jedva je omekšao u 10 minuta u pećnici, možete produžiti vrijeme do 45 minuta.

Zašto avokadu treba toliko vremena da sazrije?

Avokado, kao i mnoga druga voća i povrća (rajčice, banane, breskve itd.) ispuštaju kemijski spoj etilen koji je odgovoran za njihovo sazrijevanje. Ovaj prirodni plin oslobađa se relativno sporo, zbog čega je potrebno dosta vremena da dođe do faze sazrijevanja. Omatanjem, pak, aluminijskom folijom, etilen se “hvata” pa brže dolazi do faze zrenja. Čuvanje voća i povrća u papirnatoj vrećici ima sličan učinak, no kontakt s toplinom svakako daje brže rezultate.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki