Baka je punjena travama

Punjena hrana koju voli cijela obitelj stalna je vrijednost na grčkom stolu. Pogotovo u ljetnim mjesecima kada je sezona rajčica i paprika.

od Sotiris Evangelos

Materijali

4 rajčice

4 paprike

4 tikvice

4 patlidžana

2 glavice luka, naribane

2 češnja češnjaka, naribana

½ vezice nasjeckanog peršina

½ vezice nasjeckanog kopra

½ vezice metvice, nasjeckane

1 prstohvat origana

1 šalica glazirane riže

1 šalica ekstra djevičanskog. maslinovo ulje

1 žličica slatka pasta od rajčice (razrijeđena u 1 šalici vode)

sol, svježe mljeveni papar

Postupak

Nožem zarezati gornji dio povrća, kao kapicu. Sve povrće pažljivo ispraznite, a mrvice od rajčice, patlidžana i bundeve naribajte na ribežu ili u multipraktiku.

Zagrijte pećnicu na 170°C na zraku. U zdjelu uspite naribane krušne mrvice, luk, češnjak, začinsko bilje, rižu, pola ulja, sol i papar. Dobro promiješajte žlicom i napunite povrće do 2/3.

Stavite ih u tepsiju, prekrijte njihovim “kapicama”, prelijte ostatkom ulja i tijesta te začinite solju i paprom.

Nadjeveno pecite u pećnici 1 sat i 30 minuta. Poslužite toplo ili hladno.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki