Tahini sladoled | zarpanews.gr

Autor: Akis Petretzikis

Komponente

200 gr. punomasno mlijeko, svježe

400 gr. tahini

500 gr. vrhnje 35%

100 gr. med

limunova korica, od 1 limuna

Za posluživanje

korneti za sladoled

pasteli, nasjeckani

Provedba

Stavite sve sastojke u zdjelu i jako dobro izmiješajte pjenjačom 2-3 minute.

Smjesu sipamo u kantu aparata za sladoled i tučemo u serijama, dok ne dobije meku i glatku teksturu sladoleda. Vrijeme mućkanja ovisi o svakom pojedinom aparatu za sladoled.

Smjesu premjestite u kalup za torte veličine 35×10 cm, prekrijte prozirnom folijom i spremite u zamrzivač na najmanje 6-8 sati, dok se dovoljno ne stvrdne.

Ako nemamo aparat za sladoled, svaka 2 sata izvadimo smjesu iz zamrzivača, ponovno je umutimo štapnim mikserom i vratimo u zamrzivač (ako želimo, sladoled možemo izmiksati sa žlica umjesto miksera, ali neće biti tako pahuljasto ). To ćemo trebati činiti dok se dobro ne zamrzne i ne dobije željenu konzistenciju (vrijeme varira ovisno o intenzitetu smrzavanja).

Poslužite u kornetima i pospite nasjeckanom pastelom.

akispetretzikis.com

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki