Kako pravilno zamrznuti povrće i voće: jedan savjet za svaki od 5 proizvoda

Zamrzavanje je pouzdana metoda za očuvanje korisnih svojstava hrane.

U većoj mjeri to se odnosi na voće ili povrće prikupljeno iz vrta ili kupljeno u trgovini.

Treba imati na umu da se hrana koja je prethodno kuhana, poput gljiva, može čuvati u zamrzivaču.

Za zamrzavanje su prikladni mliječni proizvodi, proizvodi od tijesta i sokovi.

paprike
Fotografija: © Belnovosti

Kako pravilno zamrzavati i čuvati određene namirnice

Evo nekoliko savjeta.

  1. Voće i povrće je bolje oprati i pustiti da se ocijedi – može se svježe zamrznuti, kuhati ili pirjati.
  2. Češnjak je preporučljivo zamrzavati neoguljen i zamotan u foliju – tako može trajati nekoliko mjeseci.
  3. Ciklu naribajte i stavite u plastične vrećice.
  4. Cvjetaču nalomite na cvjetove, prokuhajte nekoliko minuta, ocijedite i stavite u zamrzivač.
  5. Patlidžane možete jednostavno zamrznuti sirove.

Ranije smo pisali o tome zašto biste trebali sipati vodikov peroksid u cipele.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki