Zamrzavanje je pouzdana metoda za očuvanje korisnih svojstava hrane.
U većoj mjeri to se odnosi na voće ili povrće prikupljeno iz vrta ili kupljeno u trgovini.
Treba imati na umu da se hrana koja je prethodno kuhana, poput gljiva, može čuvati u zamrzivaču.
Za zamrzavanje su prikladni mliječni proizvodi, proizvodi od tijesta i sokovi.
Kako pravilno zamrzavati i čuvati određene namirnice
Evo nekoliko savjeta.
- Voće i povrće je bolje oprati i pustiti da se ocijedi – može se svježe zamrznuti, kuhati ili pirjati.
- Češnjak je preporučljivo zamrzavati neoguljen i zamotan u foliju – tako može trajati nekoliko mjeseci.
- Ciklu naribajte i stavite u plastične vrećice.
- Cvjetaču nalomite na cvjetove, prokuhajte nekoliko minuta, ocijedite i stavite u zamrzivač.
- Patlidžane možete jednostavno zamrznuti sirove.
Ranije smo pisali o tome zašto biste trebali sipati vodikov peroksid u cipele.