4 pozitivne misli koje možete pomisliti kada ste frustrirani

Kada nešto buja u nama i čini se kao nepodnošljiva težina, čak i najmanja promjena može učiniti razliku

Sasvim je u redu dopustiti sebi svoje “crnce” i doći do točke neuspjeha. Ne trebate se pokušavati zavarati raznim trikovima kako bi se on osjećao dobro. Toksična pozitivnost vas neće nikamo odvesti. Ključno je, prema psiholozima, kad imate ovakve dane, naučiti pravilno upravljati svojim emocijama.

To znači da morate prihvatiti negativnost točno onakvu kakva dolazi, a to će vam omogućiti da imate neke spontane pozitivne misli bez napora, što je i bit.

1. Mala promjena može napraviti veliku razliku

Odvojite vrijeme za sebe i učinite nešto što jako dugo želite. Napravite malu promjenu u svom svakodnevnom životu, dovršite taj mali zadatak koji stalno odgađate. Ne morate raditi nešto što će vam oduzeti puno vremena, čak i najmanja promjena može vratiti radost i smisao u vaš život.

2. Možete se osjećati dobro čak i ako nemate rješenje za sve

Ne morate sve shvatiti da biste si dopustili da mislite pozitivno. Mnogo puta vjerujemo da se nećemo osjećati bolje ako se ne pronađe određeno rješenje. Ali možete pronaći načine da poboljšate svoje raspoloženje čak i ako niste uspjeli pronaći rješenje za nešto složeno. Ti si čovjek.

3. U redu je ne gledati uvijek s vedrije strane

Maknite se od logike toksične pozitivnosti. Ne trebate na svoj život lijepiti “svijetle” etikete svaki put kada sve postane “crno”. Prihvatite svoje negativne emocije, dajte si prostora i vremena da njima upravljate, a pozitivne će izroniti bez napora.

4. Normalno je imati emocionalne uspone i padove

Ne morate sve oko sebe doživljavati na određeni način. Postoje loši i dobri dani, a kada si dopustite da te prijelaze doživite bez imalo krivnje, vidjet ćete da će dana s tim psihičkim usponima i padovima biti sve manje, upravo zato što ste ih prihvatili.

jenny.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki