Drugačija salata s mahunarkama, blago pikantnog okusa, vrlo prikladna za proljetne i ljetne stolove.
Materijali
450 g leća
8 manjih tikvica
2 žličice žlica nasjeckane metvice
3 žličice juha od maslinovog ulja
1½ žličice žlice bijelog balzamičnog octa
1 žličica slatki šećer
1 žličica slatka sol
1 žličica bukovske juhe
procijeđeni jogurt (po želji)
Postupak
Kuhajte leću dok ne omekša ali malo oddržite. Procijedite ih i stavite u zdjelu za salatu.
U međuvremenu narežite tikvice na tanke ploške i stavite ih u cjedilo. Pospite ih šećerom i soli i ostavite ih da se mariniraju oko 30 minuta.
Ispraznite tikvice u zdjelu za salatu s lećom. Dodajte nasjeckanu mentu i promiješajte.
U zdjeli umutiti maslinovo ulje s octom i bukovom i preliti preko salate. Ako želite, popratite ga jogurtom začinjenim mentom.
časopis za masline.gr