Pikantna salata s lećom i tikvicama

Drugačija salata s mahunarkama, blago pikantnog okusa, vrlo prikladna za proljetne i ljetne stolove.

Materijali

450 g leća

8 manjih tikvica

2 žličice žlica nasjeckane metvice

3 žličice juha od maslinovog ulja

1½ žličice žlice bijelog balzamičnog octa

1 žličica slatki šećer

1 žličica slatka sol

1 žličica bukovske juhe

procijeđeni jogurt (po želji)

Postupak

Kuhajte leću dok ne omekša ali malo oddržite. Procijedite ih i stavite u zdjelu za salatu.

U međuvremenu narežite tikvice na tanke ploške i stavite ih u cjedilo. Pospite ih šećerom i soli i ostavite ih da se mariniraju oko 30 minuta.

Ispraznite tikvice u zdjelu za salatu s lećom. Dodajte nasjeckanu mentu i promiješajte.

U zdjeli umutiti maslinovo ulje s octom i bukovom i preliti preko salate. Ako želite, popratite ga jogurtom začinjenim mentom.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki