Što učiniti s božićnim drvcem u loncu kako bi preživjelo do proljeća: ako želite posaditi drvo na otvorenom, učinite ovo

Za blagdane mnogi ljudi kupuju božićna drvca u saksiji kako bi ih posadili u proljeće. Međutim, ova stabla često umiru u stanovima prije nego što dođu do proljetnih mjeseci.

Stoga je stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, agronom znanstvenica, dizajnerica krajolika Anastasia Kovrizhnykh odlučila podijeliti savjete koji će pomoći zadržati božićno drvce u loncu do kraja zime, tako da preživi i ukorijeni se na novom mjestu.

Trebali biste se pripremiti za nadolazeći događaj odmah nakon kupnje božićnog drvca u loncu. Nemojte ga odmah unijeti u topli stan. Stres uzrokovan naglim promjenama temperature može uzrokovati da biljka odbaci iglice i osuši se.

Drvo je bolje ostaviti na ostakljenom balkonu kako bi se prilagodilo toplini, a zatim ga unijeti u kuću.

Lopta na božićnom drvcu
Fotografija: © Belnovosti

Božićno drvce vrlo je osjetljivo na vlagu zraka te se u stanovima zbog grijanja i niske vlažnosti obično osuši. Da biste mu produžili vijek trajanja, bolje ga stavite dalje od baterija i koristite ovlaživač zraka ili prskajte 1-2 puta dnevno.

Ali čak i uz takvu njegu, biljka neće dugo živjeti u stanu. Stoga, otprilike 2 tjedna nakon kupnje stabla, potrebno ga je ponovno premjestiti na balkon ili lođu.

Ali imajte na umu da na balkonu mogu biti temperature ispod nule i da se korijenje biljke može smrznuti. Da biste to izbjegli, izolirajte lonac ili odnesite stablo u zemlju i ostavite ga u stakleniku gdje se tlo ne smrzava.

Ne zaboravite da stablo treba zalijevati – ako je u zatvorenom prostoru, to treba učiniti 1-2 puta tjedno.

Čim se tlo otopi, požurite presaditi stablo u otvoreno tlo.

Ranije smo podijelili pojedinosti o biljci koju jako vole mnogi vrtlari.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki