Ovi začini produžuju život

Da biste ojačali svoje zdravlje, imunitet i produžili život, trebali biste aktivnije uključiti korisne začine i ljekovito bilje u svoju prehranu. To savjetuje ruski homeopat dr. Valerij Litvinov.

„Ljudi su prije nekoliko tisuća godina naučili o blagotvornim svojstvima bilja. I aktivno se koriste ne samo u kuhanju, već iu liječenju bolesti. S vremenom se nešto od tog znanja izgubilo i zaboravilo. A to je potpuno nepravedno.

Uključivanje darova prirode u prehranu zapravo pomaže da postanete zdraviji, otporniji i produžite život sebi i svojim bližnjima“, kaže stručnjakinja.

Homeopat Valery Litvinov otkrio je koja će tri začina pomoći ne samo poboljšati zdravlje, već i produžiti život u prosjeku za 5-10 godina.

Prema riječima stručnjakinje, svatko bi u hranu i piće trebao redovito dodavati kurkumu, cimet i kadulju.

3 začina za zdravlje i dugovječnost

„Kurkuma je žuti prah koji svako jelo ili piće čini privlačnijim, ukusnijim i zdravijim. Suvremeni znanstvenici otkrili su da kurkuma usporava razvoj onkoloških bolesti, suzbija proces oksidacije tjelesnih stanica i time produljuje život.

Njemački su znanstvenici prije nekog vremena proveli eksperiment u kojem je utvrđeno da se kod osoba koje su svakodnevno u hranu dodavale kurkumu broj prekanceroznih stanica smanjio za 40 posto. Od začina možete napraviti i napitak za spavanje: prokuhajte čašu mlijeka, dodajte ½ žličice kurkume i 1 žlicu meda.

Nakon konzumiranja ovog napitka čovjek brzo zaspi, a ujutro bude odmoran i pun snage”, kaže homeopat.

Dodaje da je cimet još jedan superzdravi začin. Snižava razinu šećera u krvi kod dijabetičara, ubrzava zacjeljivanje upalnih procesa u tijelu, pa čak i usporava širenje stanica raka. Osim toga, preporučuje se dodavanje pekarskim jelima i pićima za smanjenje glavobolje, suzbijanje nekontroliranog apetita i poboljšanje rada endokrinog sustava.

Liječnik je otkrio kako izbjeći prejedanje

Vjeruje se da je kadulja idealan dodatak čaju ili narodni “lijek” za bolesti grla. No zapravo je raspon blagotvornih učinaka ljekovitog bilja na ljudsko zdravlje mnogo širi.

Svakodnevna konzumacija ljekovitog bilja (u sastavu napitaka) smanjuje rizik od razvoja raka dišnih puteva, Alzheimerove bolesti, gastritisa, ateroskleroze i drugih bolesti.

Osim toga, kadulja pomaže školarcima i studentima da poboljšaju rad mozga, a time i bolje pamte. I što je najvažnije, kako su znanstvenici utvrdili, kadulja pomaže u pomlađivanju organizma, zaključuje stručnjakinja.

Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki