Koje su 4 vrste orašastih plodova najzdravije: mišljenje stručnjaka

Bilo koja vrsta orašastih plodova može učiniti prava čuda s tijelom: poboljšati rad kardiovaskularnog sustava, pomoći u borbi protiv viška kilograma i značajno poboljšati izgled.

Ako želite imati najblagotvorniji učinak na organizam, onda je vrijedno znati koje se namirnice smatraju najkorisnijima.

Koje opcije vrijedi znati?

Lješnjak

Vrijedno je odmah napomenuti da se orah smatra najkorisnijim u sirovom obliku, stoga ga kupujte neprženog. Lješnjaci mogu zaštititi od ozbiljnih srčanih problema i spriječiti razvoj raka.

Ova vrsta oraha sadrži veliku količinu vitamina i hranjivih tvari.

fuduk
Fotografija: Pixabay

Stoga, da biste poboljšali svoje zdravlje, trebali biste svaki dan pojesti 20-30 grama lješnjaka.

brazilski orah

Ova egzotična vrsta orašastih plodova smatra se vrlo vrijednim izvorom selena. Zahvaljujući tome, tijelo se pomlađuje na najdubljoj razini.

Brazilski orah može brzo otkloniti umor i napuniti tijelo energijom kada gubite snagu.

Orah

Mnogi pristaše biljne prehrane ne mogu zamisliti svoj život bez oraha, jer sadrže visoku koncentraciju omega-3.

Ovo je rijetkost za orahe.

Zahvaljujući tome može se poboljšati stanje kardiovaskularnog sustava. Orasi također sadrže puno joda, zahvaljujući kojem možete preuzeti kontrolu nad stanjem štitnjače.

makadamija

Ova vrsta orašastih plodova prilično je skupa i kalorična, ali stručnjaci preporučuju da se barem povremeno počastite malom količinom makadamije.

Zahvaljujući ovom dodatku prehrani, poboljšava se rad srca i gastrointestinalnog trakta.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki