Pureći pljeskavice s povrćem na žaru i umakom od jogurta

Glavni kuhar Lambros Vakiaros priprema pahuljaste pureće hamburgere u pećnici. Poslužuju se s povrćem na žaru začinjenim balzamičnim octom i umakom od jogurta s Florinis paprikom i peršinom. Lagano jelo puno ukusa, idealno za svakodnevni stol.

Spremno za 1:50′

Materijali

Za hamburgere

1 kg mljevene puretine

250 gr. tost, natopljen mlijekom

45 gr. npr. maslinovo ulje

220 gr. luk, nasjeckani

120 gr. mrkva, naribana

3-4 žličice. peršin, nasjeckani

100 gr. paprika (u teglici)

10 gr. slatka paprika

koricu limuna ili limete

1 jaje

200 gr. Mozzarella ili Gruyere, u dugim štapićima

Za pečeno povrće

4-5 srednjih mrkvi

250 gr. Pleurotus gljive

1 crvena paprika

1 žuta paprika

1 zelena paprika

5-6 svježih glavica luka

45 gr. balsamico ocat

Sol papar

Za umak od jogurta

500 gr. jogurt

100 gr. Florinis paprike (u teglici)

10 grančica peršina, samo lišće

koricu limuna ili limete

Postupak

Za pureće hamburgere: U manju tavu dodajte maslinovo ulje, luk i mrkvu te pržite na srednjoj temperaturi 10 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani peršin i nastavite kuhati još 1 minutu. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.

Možemo skuhati vrlo mali burger u maloj tavi kako bismo isprobali okus i korigirali sol i papar. Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva na zraku. Od mljevenog mesa oblikujte pljeskavice od 150 gr. a zatim u sredinu stavite štapić sira. Zagrijte tavu na jaču temperaturu i pecite pljeskavice 1′-2′ sa svake strane, nakon što ste ih malo nauljili. Prebacite u lim za pečenje i dovršite pečenje u pećnici oko 15-20 minuta.

Za pečeno povrće: Sve povrće premjestite u tavu, pospite balzamičnim octom, maslinovim uljem, posolite i popaprite te promiješajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40-45 minuta.

Po želji, za karamelizaciju povrća zagrijte veću tavu na jakoj temperaturi i stavite 2 žličice. maslaca, pirjajte povrće 5 do 6 minuta dok ne poprimi duboko pečenu boju.

Za umak od jogurta: Sve sastojke dodajte u mult, posolite, popaprite i izgnječite.

časopis za masline.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki