Ovo je ono što biste trebali učiniti ako više ne osjećate vlastiti parfem

Vjerojatno ga prepoznajete ako imate omiljeni parfem: raspršite taj divni miris, ali nakon nekog vremena više ne osjećate miris. Što najbolje možete učiniti u takvom slučaju?

Pomirišati

Raspršite svoj parfem iza ušiju ili u kosu; svi to radimo kako bismo duže uživali u mirisu. Ipak, ponekad više ne osjećamo miris. Što zapravo uzrokuje to? “Mnogi parfemi u nekom trenutku ispare. Jedan brži od drugog. To stvarno ovisi o tome kako je miris izgrađen,” objašnjava Kayali osnivač Mona Mačke van kad je pozovemo.

“To je i zbog nas samih. Nakon što se naviknemo na miris, brzo ga prestanemo osjećati. Vjerojatno svi znaju da ne mirišete onako kako miriše vaša dnevna soba. Kad ste bili na odmoru nekoliko tjedana i vratite se kući, odjednom osjetite kako miriše vaša kuća.”

Što uraditi?

Kako miris ne bi brzo nestao ili se brzo naviknuo na njega, Mona preporučuje slojevitost parfema. “Jedna od najboljih baza za nanošenje parfema je s mošusom. Naš Musk 12 je savršena baza. Prvo nanesite mošus, zatim svoj omiljeni parfem i nadopunite laganim mirisom. Osobno volim završiti s mirisom vanilije.”

84 € (50 ml)

Ne volite raslojavanje parfema? Bez brige. Mona tada preporučuje jednostavno ponovno nanošenje parfema. “Ako više ne osjećate svoj miris i želite ga ponovno nanijeti: učinite to. Ja osobno volim ponovno nanositi miris; stvarno mi daje a pojačati. Štoviše, ne nosite parfem za druge, već za sebe. Parfem je tako osobna stvar i ponekad ga doživljavam kao jednu liječiti za sebe da samo ponovno stavim svoj parfem.”

Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki