5 zdravih navika za uravnotežen početak dana

Ujutro kada se probudite, morate “postaviti ton” za ostatak dana, gradeći raspoloženje od prvih poteza koje napravite čim ustanete iz kreveta.

Način na koji započnete svoju jutarnju rutinu utjecat će na ostatak dana, tako da bez sumnje, smirenost treba upravljati svim vašim pokretima čim otvorite oči.

Ravnoteža je ključna, stoga bi pozitivan stav trebao biti bit i kraj svega onoga što radite ujutro, dodajući što više kreativnosti kako biste pomogli načinu na koji izražavate svoje emocije.

Detaljnije, dan možete započeti s:

– ne idite na društvene mreže niti provjeravajte svoju poslovnu e-poštu. Kao što smo rekli, jutro bi trebalo započeti smirenjem, pa kada se probudite, najbolje je uzeti neke duboke potrebe i stupiti u kontakt sa svojim tijelom.

– da popijete svoj omiljeni napitak bilo da je to kava, čaj ili sok.

– doći u kontakt sa svojim tijelom istezanjem. Ako niste jutarnji tip, ne trebate početi vježbati ujutro. Ipak, dok čekate da vam se čaj ili kava skuhaju, malo se protegnite, što će vam pomoći da se razbudite.

– staviti svoje osjećaje na prvo mjesto. Zapišite 3 stvari na kojima ste zahvalni bilo da su to dodatne 2 minute sna, vaš pas vas je pozdravio poljupcem u obraz ili samo zato što je subota.

Naravno, možete spomenuti i najvažnije stvari na kojima osjećate zahvalnost. Olovka je u tvojoj ruci.

– posložiti dnevne obveze. Pripremite dan tako što ćete zapisati što morate učiniti, postaviti prioritete visoko, visoko i napraviti plan kako bi raspored tekao glatko. Na kraju dana možete se osvrnuti i vidjeti koju od obaveza možete prekrižiti s popisa.

oblik.gr

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki